Ο ταραγμένος καθρέφτης : μια περιήγηση στη θεωρία του χάους και την επιστήμη της ολότητας - Briggs, John (Κάτοπτρο, 1991)
Το βιβλίο εξερευνά με σαφήνεια και μεθοδικότητα το πολυπρόσωπο χάος: από τους χτύπους της καρδιάς και τη νόηση ώς το σχηματισμό των νεφών και των καταιγίδων, από τη σύνθεση ενός ποιήματος ώς την εξάπλωση μιας πυρκαγιάς και τη σχιζοφρένεια, από την ανάπτυξη ενός πληθυσμού εντόμων ώς τις διακυμάνσεις του χρηματιστηρίου, προβάλλοντας τη συνεχώς αυξανόμενη επιστημονική αναγνώριση ότι τα πάντα στο σύμπαν αλληλοσυνδέονται. Ο John Briggs διδάσκει ψυχολογία και αισθητική στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Δυτικού Κονέκτικατ. Ο David Peat είναι φυσικός και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας του Καναδά.