Υπερχορδές : η θεωρία των πάντων - Green, Michael (Κάτοπτρο, 1989)
Το βιβλίο περιλαμβάνει μια εκτενή εισαγωγή με τα βασικότερα σημεία της θεωρίας χορδών και παρουσιάζονται όσες ιδέες είναι απαραίτητες για τη βαθύτερη κατανόησή της. Ακολουθούν δέκα συνεντεύξεις κορυφαίων φυσικών, όπου προβάλλονται οι προβληματισμοί, οι διαφωνίες, οι αδυναμίες και οι ελπίδες των τελευταίων 20 ετών για μια ενιαία Θεωρία των Πάντων. • «Η θεωρία των χορδών ανήκει στον 21ο αιώνα. Είχαμε την καταπληκτική τύχη να την ανακαλύψουμε, χωρίς να είμαστε άξιοι γι' αυτό.» -Edward Witten • «Η θεωρία των υπερχορδών είναι η πρώτη σοβαρή υποψήφια θεωρία που είχαμε ποτέ για την ενοποίηση όλων των θεμελιωδών δυνάμεων της φύσης.» -John Ellis • «Μια ζωή άκουγα ανθρώπους να λένε ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην τελική λύση. Η θεωρία των υπερχορδών είναι παράλογη κι όλα αυτά μου φαίνονται ανοησίες.» -Richard Feynman