Ιστορία της γης - Μπαρουξής, Γιώργος (Το ανοικτό πανεπιστήμιο, 1985)
Το βιβλίο αυτό αφορά ολόκληρη την Ιστορία της Γης και θα προσπαθήσει να δώσει απάντηση σε ορισμένα θεμελιώδη ερωτήματα που έχουν ανακύψει. Πως σχηματίστηκε η Γη και το υπόλοιπο ηλιακό σύστημα. Πως σχηματίστηκαν τα στρώματα στο εσωτερικό της Γης. Πως εξελίχθηκαν η ατμόσφαιρα και οι ωκεανοί της. Πως εμφανίστηκε ζωή πάνω στη Γη.