Η προέλευσις της ζωής και η επιστήμη - Κωτσάκης, Δημήτριος Δ., 1909-1986 (Κοσμολογικά θέματα, 1975)
Το ηλιακό σύστημα--Τα στρώματα της γης--Η δημιουργία της γης και του ζωϊκού κόσμου--Η θεωρία της εξελίξεως και ο άνθρωπος--Η προέλευση της ζωής--Η επιστήμη και η εξαήμερος