Το Σκλαβί - Καλογεροπούλου, Ξένια (Κέδρος, 2000)
Ένα βασιλόπουλο βλέπει την ζωγραφιά μιας βασιλοπούλας που κρατά ένα γαλάζιο ρόδο, την ερωτεύεται και ξεκινάει ένα ταξίδι να την βρεί στα πέρατα του κόσμου. Στο ταξίδι του είναι μακρύ και επικίνδυνο τον συνοδεύει ο αδελφός του, νόθος γιος του βασιλιά, παιδί μιας σκλάβας.