Μεγάλες στιγμές των μαθηματικών - Eves, Howard Whithey, 1911- (Τροχαλία, 1989)
Η επιλογή των μεγάλων στιγμών είναι προσωπική και ενδεχομένως διαφέρει από την επιλογή κάποιου άλλου. Μερικές στιγμές εκτίθενται με μεγάλη ακρίβεια ενώ άλλες αναφέρονται φευγαλέα. Πρέπει να θυμηθούμε πως μια στιγμή στην ιστορία διαρκεί όσο μια έκλαμψη του μυαλού, ενώ άλλες φορές εκτείνεται σε μακρά χρονικά διαστήματα. Πολλά από τα θέματα και τα προβλήματα των διαλέξεων βρίσκονται στο βιβλίο μου "Εισαγωγή στην Ιστορία των μαθηματικών" και στο "Εισαγωγή στα θεμέλια και τις έννοιες των μαθηματικών" που τα έγραψα με τον Κάρολ Νιούσον (Carroll V. Newson). (Από την έκδοση) "Η ανάγνωση τον βιβλίου προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση. Οι "μεγάλες στιγμές" τοποθετούνται στο ιστορικό τους πλαίσιο και δίνουν έμφαση στην ανθρώπινη όψη κάθε επιτεύγματος". (TOM WALSH, στο MATHEMATICS TODAY) "Με εμπνευσμένο και δελεαστικό τρόπο μας παρουσιάζει την ιστορική εξέλιξη των μαθηματικών". (C. W. KILMISTER, στο TIMES HIGHER EDUCATION SUPPLEMENT) "... Επιτυγχάνει να δημιουργήσει τη λαχτάρα της ανακάλυψης ακόμη και σε όσους θεωρούν το θέμα πολύ ανιαρό". (JEREMY GRAY, στο MATHEMATICAL REVIEWS)