Φυσικής απάνθισμα διά τους αγχίνους και φιλομαθείς Έλληνας εκ της γερμανικής και γαλλικής διαλέκτου - Ρήγας Βελεστινλής, 1757-1798 (Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης "Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα", 1991)
Εθνοδιαφωτιστικό έργο του Ρήγα Βελεστινλή, όπου για πρώτη φορά παρουσιάζονται τα θέματα της φυσικής σε "απλούν ύφος". Τα κείμενα είναι κυρίως από επιστημονικά βιβλία της σύγχρονής του εποχής και μάλιστα από τη γαλλική "Εγκυκλοπαίδεια" των Diderot και D' Alambert. Ο τόμος συνοδεύεται από ευρετήριο ονομάτων και πραγμάτων.