Μαθηματικές σπαζοκεφαλιές - Bolt, Brian (Κάτοπτρο, 1990)
Αυτές οι τρεις συλλογές μαθηματικών προβλημάτων και παιχνιδιών έχουν σχεδιαστεί για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον όχι μόνο των νεαρών αναγνωστών αλλά των ανθρώπων όλων των ηλικιών που αγαπούν τις μαθηματικές σπαζοκεφαλιές. Πολλά από τα προβλήματα έχουν μεγάλη ιστορία, ενώ άλλα είναι πρωτότυπα. Αναφέρονται σε σπίρτα, νομίσματα, διαβάσεις ποταμών, ελιγμούς τρένων, σκακιέρες, μαγικά τετράγωνα, υπολογιστές τσέπης... Το δεύτερο μέρος των βιβλίων περιλαμβάνει υποδείξεις και λύσεις στα προβλήματα του πρώτου μέρους.