Μαθηματικά για παιδιά - Zitomirski, Vladimir (Σύγχρονη Εποχή, 1987)
Το «Μαθηματικά για παιδιά» είναι ένα βιβλίο για μια πρώτη γνωριμία των παιδιών με τα μαθηματικά. Τι πρέπει να μάθει και ποια νοήματα να συνηθίσει το παιδί σ' αυτή την πρώτη του γνωριμία; Φυσικά, δεν είναι δυνατό, σ' αυτόν τον πρώτο κύκλο των μαθηματικών γνώσεων, να μη συμπεριληφθούν οι αριθμοί της πρώτης δεκάδας και οι απλούστερες αριθμητικές πράξεις με αυτούς τους αριθμούς, καθώς και τα βασικά γεωμετρικά σχήματα.