Πάλι κεντάει ο στρατηγός : διηγήματα - Σκαμπαρδώνης, Γιώργος, 1953- (Καστανιώτης, 1996)
Δεκαοχτώ διηγήματα κεντημένα στον καμβά της λοξής ειρωνείας και του αόρατου λυρισμού μιας άλλης, παράλληλης καθημερινότητας που συνήθως διαφεύγει πλαγιοδρομώντας. Περιστατικά ενός κόσμου μισοπραγματικού, μισοφανταστικού, κατά βάθος επινοημένου ή αλλοιωμένου από τη μνήμη και την ύστερη κατεργασία. Ενός κόσμου αμύριστου αλλά καθόλου πιο απίστευτου, ή το ίδιο απίστευτου με τον καθημερινό, που συντίθεται από περιστατικά τα οποία διαστέλλονται ή συστέλλονται δι' εσόπτρου και εν αινίγματι. Αίσθημα ημιαργίας και παράξενα εσωστρεφή θαύματα στην Ασπροβάλτα της ψυχής. Ποιήματα, ίσως, πνιγμένα στον κουβά, που ανασταίνονται ως ρέουσες πεζοπόρες παραστάσεις σε κεντημένα επιτοίχια μαγικά χαλιά - ίπτανται μαζί με τον τοίχο μόλις τα προσέξεις, μόλις αρχίζεις να αγγίζεις την ένδον ιστορία τους.