Σκέφτομαι και γράφω εκθέσεις : αναπτυγμένα θέματα για την Δ΄ δημοτικού - Σμυρνιωτάκης, Γιάννης, 1935-
Η έκθεση είναι το σημαντικότερο μάθημα του σχολείου. Σ' αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσπάθεια εκ μέρους των μαθητών, ώστε να μάθουν να διατυπώνουν σωστά και ωραία τις σκέψεις τους. Θέλοντας να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή τους μαθητές, εκδώσαμε το βιβλίο αυτό, το οποίο αποτελεί γι' αυτούς πολύτιμο βοήθημα στο μάθημα της γλώσσας και ειδικότερα της έκθεσης. Είναι βασισμένο στα θέματα του "Σκέφτομαι και Γράφω" των βιβλίων της "Γλώσσας μου" της τάξης τους. Για να ξεκινήσουν σωστά, τους βοηθάμε με πολλές αναλυτικές οδηγίες, σχεδιαγράμματα και υποδειγματικά ανεπτυγμένα θέματα. Ακόμα, εκτός από τα θέματα του "Σκέφτομαι και Γράφω", έχουμε συμπεριλάβει και πολλά άλλα κατάλληλα θέματα, τα οποία καλύπτουν τις απαιτήσεις του σχολείου για όλη τη σχολική χρονιά.