Σκέφτομαι και γράφω εκθέσεις : αναπτυγμένα θέματα για την ΣΤ΄ δημοτικού - Μπάρτζης, Γιάννης Δ. (Βιβλία για την εκπαίδευση : Δημοτικό, εκθέσεις, 1992)
28η Οκτωβρίου -- Πολυτεχνείο -- Χριστούγεννα -- Πάσχα -- 25η Μαρτίου -- Πρωτομαγιά -- Ολυμπιακοί αγώνες Το βιβλίο αυτό γράφτηκε μόνο για τα παιδιά. Ο συγγραφέας επιθυμεί να προσφέρει έναν ευχάριστο και δημιουργικό συνεργάτη και φίλο για το "ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ", που όλο και κάτι χρήσιμο, σύντομο και απλό θα έχει να τους υποδείξει σαν συμπλήρωμα σε όσα πολύτιμα τους έχουν διδάξει οι δάσκαλοι στην τάξη τους. Το βιβλίο ακολουθεί τη σειρά των θεμάτων όπως αυτά συναντώνται τη φετινή χρονιά στα βιβλία της "Γλώσσας".