Προσεγγίσεις θεμάτων σύγχρονου προβληματισμού. Μέρος Β΄ : 57 θέματα σύγχρονου προβληματισμού : εννοιολογική προσέγγιση, αίτια, αποτελέσματα, τρόποι αντιμετώπισης, σχετικά κείμενα, απόψεις, θέματα για διαπραγμάτευση - Σαλαγιάννης, Παναγιώτης Β. (Δαρδανός Χρήστος, 1998)
Αισιοδοξία Αλήθεια Αναβλητικότητα Ανάγκη Αναλφαβητισμός Ανθρωπισμός Αξιοκρατία Ατομική δημιουργία Ατομισμός Αυτοκυριαρχία Διεθνισμός Δικαιώματα Έθνος Ελλάδα-Έλληνες- Εμπόριο Ευρωπαϊκή ένωση-Κοινή αγορά - Ευτυχία - Κοινή γνώμη -Ιδανικά - Ευτυχία -Πειθαρχία Μόδα - - Περιθωριοποίηση - Πολιτεία Κράτος - Πνευματικοί άνθρωποι - Πολυπραγμοσύνη -Προκατάληψη - Πρόοδος και συντήρηση - Πρότυπα -Ρατσισμός - Τύχη -Υπομονή - Χρήμα- Φόρεμα