Mala gramatika novogreceskogo jzbika - Τριανταφυλλίδης, Μανόλης Α., 1883-1959 (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών, 1995)
Mala gramatika italijanskog jezika predstavlja dragocen priručnik za sve koji žele da se približe italijanskom jeziku i da imaju iscrpan i čvrsto utemeljen izvor informacija o italijanskom jeziku.Građa je izložena u preglednim tabelama i ilustrovana brojnim primerima s prevodom.Uprkos naslovu i dimenzijama (11x17 cm), slobodno se može reći da ovo delo sadrži mnogo više od osnovnih gramatičkih obaveštenja i da zapravo predstavlja ne samo idealan početak u upoznavanju s italijanskim jezikom, već i priručnik koji će i za ambicioznije učenike dugo predstavljati osnovnu referentnu literaturu.