Τα ρήματα ομαλά και ανώμαλα της αρχαίας ελληνικής : με 327 πίνακες,εισαγωγή στην ιστορία της αρχαίας ελληνικής & ένα επίμετρο για τα ανώμαλα ουσιαστικά - Βλάχου, Βασιλική Παν. (Ερμηνευτικά σχεδιάσματα αρχαίων κειμένων, 1990)
Το Μέγα Επίτομο Λεξικό των ομαλών και ανώμαλων Ρημάτων της Αρχαίας Ελληνικής είναι αναντικατάστατο βοήθημα για την αποτελεσματικότερη προσέγγιση του αρχαίου ελληνικού λόγου. Η έκδοση αυτή συμβάλλει στην αναβάθμιση της σπουδής τόσο του συγκεκριμένου μαθήματος όσο και της γλώσσας μας γενικότερα, κάτι που συνιστά μονιμότερο αντικείμενο προβληματισμού στους καιρούς μας. Στις σελίδες του βιβλίου τούτου περιλαμβάνονται κατά τρόπο ευσύνοπτο, επιστημονικά άρτιο, τεκμηριωμένο και κατά το δυνατό εποπτικό, με συνεχή αναφορά σε κείμενα και βιβλιογραφικές πηγές και με 327 αναλυτικούς πίνακες, περισσότερα από 2.100 ρήματα, με τις σημασίες, το σχηματισμό, την ετυμολογία, τα παράγωγα, τα συνώνυμα, τα αντίθετα και τα σύνθετά τους. Κατατοπιστικοί πίνακες πηγών και βοηθημάτων, ευρετήρια τύπων και όλων των χρησιμοποιούμενων βραχυγραφιών καθιστούν πιο εύχρηστο κι εξυπηρετικό το σύνολο του προσφερόμενου υλικού, που αποβλέπει στην εξοικείωση των σπουδαστών με όλες τις μορφές της γλώσσας μας, εδραιώνοντας την πεποίθηση της ενότητάς της, διευκολύνοντας τη διαχρονική μελέτη και την πιο εκτεταμένη μάθησή της. Η επισύναψη μιας σύντομης και περιεκτικής εισαγωγής στην Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής κι ενός επιμέτρου με κατάλογο ανωμάλων ονομάτων καθιστά χρηστικά επαρκέστερο το έργο αυτό, καλύπτοντας και τις ενδεχόμενες αναζητήσεις του είδους εκ μέρους κάθε ενδιαφερόμενου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)