Βασικό λεξικό της αρχαίας ελληνικής : με διάγραμμα ιστορίας της αρχαίας ελληνικής και χρήσιμους πίνακες : ορθογραφικό, ερμηνευτικό, ετυμολογικό - Μοσχόπουλος, Θεοδόσης (Αρχείο θεωρητικής παιδείας, 1994)
Στην εισαγωγή του λεξικού περιέχεται συνοπτικό διάγραμμα της ιστορίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας από τις αρχές ως την εποχή της ελληνιστικής κοινής. Έτσι ο χρήστης του έργου έχει στη διάθεσή του μια χρήσιμη, σύντομη αλλά έγκυρη ενημέρωση για την εξέλιξη της γλώσσας μας κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Στο λημματολόγιο έχουν περιληφθεί τα κυριότερα και ευχρηστότερα λήμματα με τις σημασίες, τις συντάξεις και σε πολλές περιπτώσεις τις ετυμολογίες τους. Στην περίπτωση μάλιστα των ρημάτων δίδονται επίσης και οι χρόνοι τους ακόμη και οι σπανιότεροι ή μεταγενέστερη τύποι τους. Στο επίμετρο του έργου περιέχονται χρήσιμοι πίνακες, όπως κυρίων ονομάτων, ανωμάλων ονομάτων με την κλίση τους, μέτρων, σταθμών, νομισμάτων, εορτών κ.λπ. Το λεξικό δικαιώνει το στόχο του, που είναι να βοηθήσει κυρίως το μαθητή, το φοιτητή φιλολογίας, τους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και κάθε άλλον που ασχολείται με την αρχαία ελληνική γλώσσα για να προσεγγίζει όσο το δυνατόν ανετότερα και γονιμότερα τα κείμενα της προγονικής μας κληρονομιάς.