Η γλώσσα της Μακεδονίας : η αρχαία μακεδονική και η ψευδώνυμη γλώσσα των Σκοπίων - Μπαμπινιώτης, Γεώργιος Δ., 1939- (Ολκός, 1993)
Αφετηρία αυτής της έκδοσης υπήρξε η επιθυμία να πληροφορήσουμε το ευρύ κοινό για το σημαντικό θέμα που αφορά τη γλώσσα της Μακεδονίας. Εισαγωγή: Γεώργιος Μπαμπινιώτης. Γράφουν οι: Χατζιδάκις, Γ. - Ανδριώτης, Ν. Π. - Σακελλαρίου, Μ. - Καλλέρης, Ι. - Θαβώρης, Α. Ι. κ.ά.