Μέθοδοι διδασκαλίας της νέας ελληνικής ως ξένης γλώσσας : πρακτικά ημερίδας 9 Δεκεμβρίου 1995. (Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, 1996)
O τόμος περιέχει τα πορίσματα της μελέτης ομάδας επιστημόνων, οι οποίοι εξέτασαν είκοσι εννέα εγχειρίδια διδασκαλίας της νέας ελληνικής. H ανάλυση και η κριτική των εγχειριδίων, που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα εργασίας, αποτελεί χρήσιμη συμβολή στην έρευνα για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως ξένης γλώσσας, αφού επικεντρώνεται στη διδακτική πράξη, όπως απαιτεί η εφαρμοσμένη γλωσσολογία και, κυρίως, οι ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας.