Μέθοδοι διδασκαλίας της νέας ελληνικής ως ξένης γλώσσας : πρακτικά ημερίδας 9 Δεκεμβρίου 1995. (Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, 1996)
O τόμος περιλαμβάνει τις εισηγήσεις και τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην ημερίδα της 9ης Δεκεμβρίου 1995, με θέμα τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Συγκεκριμένα, κατατίθεται ο προβληματισμός και οι απόψεις ειδικών επιστημόνων πάνω σε θέματα διδασκαλίας και μεθοδολογίας της διδασκαλίας της νέας ελληνικής ως ξένης γλώσσας, τόσο από την πλευρά της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας όσο και από καθαρά θεωρητική σκοπιά.