Αποκριά στην Κοζάνη : από μέσα απ' το χορό - Τσικριτζή-Μόμτσιου, Ματίνα (Δήμος Κοζάνης. Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Κοζάνης, 2000)
Μικρή αναφορά στο παρελθόν - Μορφές καρναβαλικών εκδηλώσεων - Οι φανοί - Το Κοζανίτικο Ιδίωμα και η Αποκριά -