Φυτολογία : θετικές επιστήμες : θεματική και αλφαβητική εγκυκλοπαίδεια (Εκπαιδευτική ελληνική εγκυκλοπαίδεια ;, 1999)
Ο τόμος "Φυτολογία" αναφέρεται σε έναν πλούσιο και συναρπαστικό γνωστικό χώρο, την επιστήμη που εξετάζει τα φυτά. Τα λήμματά του είναι γραμμένα με γλαφυρό ύφος αλλά και με απόλυτη επιστημονική ακρίβεια από ειδικούς επιστήμονες και πανεπιστημιακούς δασκάλους και περιλαμβάνουν τα τελευταία πορίσματα της επιστήμης της βοτανικής. Είναι αλφαβητικά διατεταγμένα και η επιλογή τους έγινε με κριτήρια που να ικανοποιούν τις εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητή, του φοιτητή, του επιστήμονα και γενικά κάθε σύγχρονου αναγνώστη. Η εικονογράφηση της "Φυτολογίας" είναι ειδικά σχεδιασμένη με απαράμιλλη ποιότητα και πληρότητα. Οι εκατοντάδες έγχρωμες φωτογραφίες φυτών, οι ζωγραφικές απεικονίσεις και προπάντων οι λειτουργικές αναπαραστάσεις και τα σχεδιαγράμματα συμπληρώνουν με τον πιο επαγωγικό τρόπο και διευκρινίζουν τα αντίστοιχα κείμενα και πολλές φορές τα υποκαθιστούν με την εύγλωττη και συνοπτική δύναμη της εικόνας.