Η υγεία του παιδιού στη λαϊκή μας παράδοση - Ρηγάτος, Γεράσιμος Α., 1945- (Δωδώνη, 1992)
Απόσπασμα από τον Πρόλογο του Γ.Ν. Αικατερινίδη, ερευνητή του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών: «....αποτελεί επιτυχή συνδυασμό έρευνας και παρουσίας, με επιστημονική θεώρηση, των δύο αυτών σημαντικών κεφαλαίων της Λαογραφίας μας, της παραδοσιακής ιατρικής και του παιδιού...[ ]. Η εργασία του Γεράσιμου Ρηγάτου έχει δύο μεγάλες αρετές, την εγκυρότητα του ειδικού επιστήμονα και το σεβασμό στη λαϊκή μας παράδοση. Η παρουσία των δύο αυτών στοιχείων προσδίδει ιδιαίτερο βάρος σ΄ένα θέμα όπως αυτό της υγείας του παιδιού, που αφορά την πιο τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία του ανθρώπου».