Αρχείο του κεντρικού συμβουλίου της ΕΠΟΝ : συλλογή αρχείων σύγχρονης κοινωνικής ιστορίας : κατάλογοι και ευρετήρια - Δημητρόπουλος, Δημήτρης (Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας, 2000)
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τη μελέτη της ΕΠΟΝ, καθώς παρουσιάζει, με τη μορφή αναλυτικού καταλόγου, ταξινομημένο το Αρχείο του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης, το οποίο, μετά από μακρόχρονες περιπέτειες, φυλάσσεται σήμερα στα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (Α.Σ.Κ.Ι.).