Λαογραφικά Φλωρίνης Πρέσπας : θρύλοι, παραδόσεις, ιστορία - Μέλλιος, Λάζαρος Αναστ. ([χ.ό.], 1976)
Πρέσπα (Θρύλος και ιστορία) - Γέννησι των λιμνών - Οι διαθέσεις των λιμνών της Πρέσπας - Μηνύματα της Πρέσπας - Ο πλειστηριασμός της Αγίας Ματαλήψεως - Ένα εκκλησάκι του Πλατύ - Θρύλοι και παραδόσεις