Οι δώδεκα μήνες : τα λαογραφικά - Κυριακίδου-Νέστορος, Άλκη, 1935-1988 (Μαλλιάρης-Παιδεία, 1982)
Στο έργο αυτό παρουσιάζονται και αναλύονται τα παράξενα και γραφικά ήθη και έθιμα του τόπου μας. Είναι ένα βιβλίο γενικού ενδιαφέροντος, γιατί μέσα από τις σελίδες του ο αναγνώστης μπορεί να γνωρίσει διάφορα λαογραφικά θέματα, όπως τα κάλαντα, το καρναβάλι, τις φωτιές του Αι-Γιαννιού, τον κλήδονα, τον αλωνισμό, τον θερισμό, τον τρύγο, τη σπορά κ.ά. Πολλά από αυτά διατηρούνται μόνο μέσα στις μνήμες, ενώ άλλα συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να υπάρχουν σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Το βιβλίο συμπληρώνεται από 12 ολοσέλιδες εικόνες του ζωγράφου Χρόνη Μπότσογλου.