Εισαγωγή στη φιλοσοφία της επιστήμης - Salmon, Merrilee H. (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 1999)
Η φιλοσοφία των φυσικών επιστημών - Η φιλοσοφία της βιολογίας και της ιατρικής - Η φιλοσοφία των επιστημών της συμπεριφοράς και των κοινωνικών επιστημών H έκδοση του έργου στα ελληνικά αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο στη συνεργασία μεταξύ φιλοσόφων της επιστήμης από την Αθήνα και το Πίτσμπουργκ: για περισσότερο από 10 χρόνια τώρα, φιλόσοφοι από τις δύο χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διδάξουν φοιτητές και να μάθουν ο ένας από τον άλλον. Τα έντεκα κεφάλαια του βιβλίου αντιπροσωπεύουν πολλές ώρες συζητήσεων, αμοιβαίου σχολιασμού, εποικοδομητικής κριτικής και γόνιμης αλληλεπίδρασης μεταξύ όλων των συγγραφέων. Κίνητρο για την συγγραφή τους ήταν η κοινή διαπίστωση ότι έλειπε μια εκσυγχρονισμένη επισκόπηση ολόκληρου του πεδίου της φιλοσοφίας της επιστήμης. Το έργο συνιστά ένα πλήρες διδακτικό εγχειρίδιο μεταπτυχιακού επιπέδου, ενώ κάθε κεφάλαιο αποβλέπει στην κατά το δυνατόν πλήρη κριτική παρουσίαση του τρέχοντος προβληματισμού στην αντίστοιχη περιοχή, όπως και τη συναφή αποτίμηση. Παραμένει όμως, στο σύνολό του, ένα βιβλίο εύληπτο και πλήρως κατανοητό για όποιον προσεγγίζει τα συναφή ζητήματα για πρώτη φορά. Κάλλιστα, λοιπόν, μπορεί να αποτελέσει το γραπτό στήριγμα μιας γόνιμης διδασκαλίας και σε προπτυχιακό επίπεδο.