Πασχαλινά και της άνοιξης - Λουκάτος, Δημήτρης Σωτ., 1908-2003 (Λαογραφία. Παράδοση, 1995)
Σκοπός και της νέας αυτής συγκεντρωτικής έκδοσης (που αποτελεί ένα "δίδυμο" βιβλίο με την πρώτη) είναι να παρουσιάσει πάλι επίκαιρα στο ελληνικό κοινό, όχι μόνο στους γονείς και στα παιδιά αλλά σε όλους μας, ή βέβαια και στους μεταγενέστερους, τα παραδοσιακά έθιμά μας, όπως τα έζησα και τα χάρηκαν οι πατέρες μας. Το διάβασμα των εθίμων αυτών θα είναι μια ζεστασιά ελληνικής εορταστικής ατμόσφαιρας, που θα μας ξαναδώσει την παλιά χαρά και "ξεκούραση", αλλά και θα μας τονώσει την εκτίμηση και τη διάθεση για διατήρησή τους, που τόσο μας χρειάζονται σήμερα, μπροστά στον κίνδυνο της συναισθηματικής μας στεγνότητας κα ενός ψυχρού αποπροσανατολισμού, από την τεχνολογική γοητεία και την τουριστική προτεραιότητα.