Χριστουγεννιάτικα και των γιορτών - Λουκάτος, Δημήτρης Σωτ., 1908-2003 (Λαογραφία. Παράδοση, 1997)
Σκοπός της συγκεντρωτικής αυτής έκδοσης (. . .) είναι να παρουσιάσει πάλι επίκαιρα στο Ελληνικό κοινό, ιδιαίτερα στους γονείς και στα παιδιά, που τόσο τ’ αναζητούν και τα χαίρονται, τα παραδοσιακά έθιμά μας, όπως τα έζησαν οι παλιοί πατέρες κι όπως συνεχίζει να τα παρακολουθεί ή και να τα κρίνει η Λαογραφίας μας. Το διάβασμά τους θα είναι για όλους μια στοχαστική ενημέρωση, όσο και μια ζεστασιά ελληνικής εορταστικής ατμόσφαιρας, πλάι στην άλλη, την παγκόσμια, της γενικής αλλά κάποτε απρόσωπης χαράς των δώρων, των ευχών και των φώτων.