Το κράτος της τηλεόρασης - Μανθούλης, Ροβήρος Α., 1929- (Θεμέλιο, 1981)
Το Κράτος της Τηλεόρασης θα μπορούσε να ήταν ένα σενάριο-ντοκουμέντο για ένα φιλμ πολύ μεγάλου μήκους. Τόσο μεγάλο όσο και η ζωή. Ελάχιστοι σκηνοθέτες έχουν την πολύπλευρη εκείνη γνώση, την πείρα και τα βιώματα που χρειάζονται για να αναλύσουν το πιο «βίαιο» Μέσο στόχευσης των μαζών, της εποχής μας, που είναι η τηλεόραση -ύστερα φυσικά από την πυρηνική ενέργεια. Καιρός να δούμε πώς το Κράτος, στον ελληνικό χώρο ιδιαίτερα, ταυτίζεται με την Τηλεόρασή του, και πώς η Τηλεόραση διαμορφώνεται σε αυτόματη εξουσία.