Το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στον καιρό της κατοχής - Καφταντζής, Γιώργος (Παρατηρητής, 1998)
Το κείμενο φιλοδοξεί να ξαναστήσει μια πραγματικότητα που παραμόρφωσε η άγνοια, η μισαλλοδοξία και η σκοπιμότητα. Για να μάθουν οι νέοι πόση αγωνία και πόσο αίμα κόστισε στη γενιά μας εκείνος ο καιρός. Που το γνήσιο πάθος μας αλώνιζε καθημερινά με το θάμβος της ελπίδας και τα δόντια του θανάτου.