Πασχαλινά διηγήματα - Παπαδιαμάντης, Αλέξανδρος, 1851-1911 (Τα Μικρά Κλασικά / Πατάκης, 1997)
Ο μικρός αυτός τόμος είναι μια ταπεινή συμβολή της σειράς Μικρά Κλασικά στη μνήμη ενός από τους σημαντικότερους πεζογράφους μας και μια διακριτική προσφορά προς τους αναγνώστες, ιδίως τους νέους, για τους οποίους το Πάσχα ενδέχεται να είναι κάτι περισσότερο από γραφικό φολκλόρ ή τουριστική ρουτίνα. Για μια εντρύφηση στη βαθύτερη ουσία αυτής της κατεξοχήν ρωμαίικης γιορτής, καλύτερος οδηγός από τον Παπαδιαμάντη δύσκολο να βρεθεί.