Αφιερώσεις : πέντε ψυχαναγκαστικά αφηγήματα - Παπαδάκης, Αντρέας (Εληνική Λογοτεχνία, 1985)
Μια σειρά διηγήματα περιέχονται στις "Αφιερώσεις" του ταλαντούχου νέου συγγραφέα, Αντρέα Παπαδάκη. Ευρηματικός, πικρόχολος σαρκαστής της πολιτικής και του μικροαστισμού, μας δίνει μια αδρή εικόνα της σύγχρονης κοινωνίας. "...η πολιτική φιλοσοφία του Παπαδάκη" θα πει ο Μιχ. Μερακλής, "δεν εξαντλείται με την απόρριψη της τρέχουσας πολιτικής πράξης, που κρύβει μέσα, εντελεχειακά σχεδόν, φθορά και διαφθορά. Από κει και πέρα ο νέος συγγραφέας ασκεί, από ένα μοναχικό μετερίζι, μια σταθερή, θα έλεγα, κριτική στην πραγματικότητα της οικονομικής ανισότητας, πρόξενου πολλής ανθρώπινης δυστυχίας, στην πραγματικότητα ενός υποκριτικού μικροαστισμού, που όλα τα φτωχαίνει και τα δηλητηριάζει".