Προβλήματα γενετικής ψυχολογίας - Ψελλός, Φώτης (Υποδομή, 1979)
Εννιά μελέτες και άρθρα του Ζαν Πιαζέ που γράφτηκαν ανάμεσα στο 1954 και το 1971 και που πραγματεύονται ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων της γενετικής ψυχολογίας, του τομέα δηλαδή εκείνου που έχει σαν αντικείμενό του τη μελέτη της νοητικής ανάπτυξης του παιδιού από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Ανάμεσα στα θέματα που αναπτύσσονται από τον κορυφαίο ελβετό παιδοψυχολόγο είναι: Χρόνος και διανοητική ανάπτυξη του παιδιού, Γλώσσα και νοητικές διεργασίες, Σκέψη και ζωή, Τα στάδια της διανοητικής ανάπτυξης στο παιδί και στον έφηβο