Ροζαμούνδη - Παπαδημητρακόπουλος, Ηλίας Χ. (Νεφέλη, 1995)
«... Στον Ηλία Χ.Παπαδημητρακόπουλο καταλήγει και κορυφώνεται ένας μεγάλος κλάδος της πεζογραφικής μας παράδοσης... Τον χαρακτηρίζουν η απότομη, ξαφνική είσοδος στο θέμα με μια φράση-κλειδί, η (φαινομενικώς) ειρωνική αντιμετώπιση προσώπων και καταστάσεων, καθώς και μια δοκιμιακή ανάπτυξη των διηγημάτων... Από το χιούμορ και την ειρωνεία, καταλήγει στην τραγικότητα και την πίκρα του τέλους...» «... Απέριττες, λιτές ιστορίες που διέπονται από μια αίσθηση μελαγχολίας, με ποικίλες τεχνικές γραφής, απροσδόκητα ευρήματα και θεματικές εναλλαγές...» Κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ άλλες τρεις συλλογές διηγημάτων: Οδοντόκρεμα με Χλωροφύλλη, Θερμά Θαλάσσια Λουτρά, Ο Γενικός Αρχεοθέτης καθώς και το δοκιμιακό έργο για τον Παπαδιαμάντη: Επί πτίλων αύρας νυκτερινής.