Ομαδικά παιχνίδια των παιδιών μας - Δαράκη, Πέπη, 1909-2006 (Παιδαγωγική σειρά, 1986)
Το παιχνίδι είναι ζωτικότατη ανάγκη για το παιδί και το ίδιο απαραίτητο όπως ο αέρας και το φαγητό. Είναι αυτούσια χαρά, κίνηση, δράση, ζωή, που πάνω απ όλα του εξασφαλίζει τη δυνατότητα να ζήσει σωστά κι ολοκληρωμένα την παιδική του ηλικία και να αποκτά εμπειρίες, απαραίτητες για το χτίσιμο της προσωπικότητάς του.