Πρακτικός οδηγός στη μέθοδό μου - Montessori, Maria, 1870-1952 (Παιδαγωγικές επιστήμες, 1980)
Ο «Πρακτικό Οδηγός» είναι συμπύκνωση και απλοποίηση, από την ίδια την Ιταλίδα παιδαγωγό, του μεγάλου έργου της «Η μέθοδός μου». Σ αυτή την απλή μορφή του γίνεται εύχρηστο και ουστιαστικό βοήθημα για όλους όσους θέλουν έναν σύντομο οδηγό σε ένα από τα δυναμικότερα και λαμπρότερα παιδαγωγικά συστήματα.