Η διδασκαλία των ομηρικών επών με τη βοήθεια των δημοτικών τραγουδιών και των νεοελληνικών παραδόσεων - Αναστασιάδης, Στάθης Ε. ([χ.ό.], 1977)
Παράλληλοι και συγγενικοί χαρακτήρες, παραδόσεις, ήθη, έθιμα και ψυχολογία των ηρώων της ομηρικής και κλέφτικης εποχής για τη διδασκαλία του Ομήρου από μετάφραση