Η γνώση του εκπαιδευτικού - Λυκιαρδοπούλου, Κλαίρη (Μέγας Σείριος, 1994)
Μια ουσιαστική εμβάθυνση στα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Υπογραμμίζεται η ανάγκη να γνωρίσει ο εκπαιδευτικός σε βάθος πρώτα τον εαυτό του και έπειτα το μαθητή, για να μπορέσει έτσι να επιδράσει θετικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων. Βιβλίο χρήσιμο και για τους γονείς, κοινωνικούς λειτουργούς κ.ά.