Ιστορία του Βαλταδώρειου Γυμνασίου Κοζάνης - Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Ζ. (Νομαρχία Κοζάνης, 1998)
Παιδεία σην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα - Η Παιδεία στην Κοζάνη - Η λειτουργία του γυμνασίου Κοζάνης - Λοιπές δραστηριότητες του γυμνασίου - Κατάλογος των αποφοίτων του Βαλταδωρείου Γυμνασίου