Ψυχοκοινωνιολογία της αγωγής του εφήβου : η διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του εφήβου μέσα στο ελεγκτικό του περιβάλλον - Κολτσίδας, Αντώνης Μιχ., 1947- ([χ.ό.], 1988)
Μελέτη πάνω στον κοινωνικό-παιδαγωγικό ψυχισμό του εφήβου με μια παράλληλη ψυχολογία του γονέα και του καθηγητή