Προετοιμασία και σχέδιο μαθήματος : συμβολή στον προγραμματισμό της διδασκαλίας - Χατζηδήμος, Δημήτριος Χρ. (Παιδαγωγική και εκπαίδευση, 1996)
Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται ένα σημαντικό και πάντα επίκαιρο θέμα της Διδακτικής, την προετοιμασία της διδασκαλίας. Συζητά καταρχήν γνωστά μοντέλα Γερμανών παιδαγωγών και καταλήγει στην πρόταση ενός μοντέλου που μπορεί να φανεί χρήσιμο στον Έλληνα εκπαιδευτικό.