Η παιδαγωγική αύριο - Bonboir, Anna (Σύγχρονη παιδαγωγική, 1986)
Στο βιβλίο αυτό είναι συγκεντρωμένες απόψεις και προβληματισμοί επάνω στο βασικό αίτημα της εποχής μας, το αίτημα της επιτυχημένης, δηλαδή της αποτελεσματικής, εκπαίδευσης. Συζητούνται, προβάλλονται ή αντιμετωπίζονται κριτικά θεωρίες και αντιλήψεις που επικρατούν στο χώρο των Επιστημών της Αγωγής και προτείνεται η επανεξέταση προβλημάτων (όπως π.χ. ο καθορισμός παιδαγωγικών στόχων, η οργάνωση της δια βίου παιδείας, η αξιολόγηση, οι μέθοδοι παιδαγωγικής έρευνας, τα ερευνητικά προγράμματα, κ.α.) κάτω από μια προοπτική αλλαγής, ανάλογης με αυτών που παρατηρείται σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, έτσι ώστε η παιδαγωγική επιστήμη να μπορεί να προγραμματίζει έγκαιρα και σωστά την παρέμβασή της και να επιτελεί με επιτυχία το έργο της που είναι η σωστή προετοιμασία των νέων ανθρώπων για την ένταξή τους σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη κοινωνία.