Ο εξηλεκτρισμός της Ελλάδας : από την ιδιωτική πρωτοβουλία στο κρατικό μονοπώλιο : 1889-1956 - Παντελάκης, Νίκος Σ. (Μελέτες οικονομικής ιστορίας, 1991)
"ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ" αυτής είναι η διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο αναπτύχθηκε στην Ελλάδα η ηλεκτρική ενέργεια από τα τέλη του περασμένου αιώνα, όταν πρωτοεμφανίστηκε, μέχρι τη δημιουργία του κρατικού μονοπωλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.).