Κλασικοί της μοντέρνας τέχνης (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, 1999)
«Η έκθεση αυτή δεν γίνεται στο πλαίσιο μιας επετειακής συγκυρίας ούτε και συνιστά εξαντλητική θεματική ή μονογραφική αναφορά. Αποτελεί, απλώς, προέκταση της περσινής, αλλά με χρονικό όριο εκκίνησης την "ηρωική φάση", την πρώιμη περίοδο του Μοντερνισμού. Χωρίς, και πάλι, να χαρακτηρίζεται από μια προσπάθεια αναδρομής, αποτελεί μια ελεύθερη ματιά στο χρόνο, με έργα υποκειμενικής βέβαια επιλογής, κορυφαίων όμως προδρομικών μορφών, που έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στην ιστορία του βλέμματος και της εικονογραφικής διατύπωσης. Όλα τα έργα που συγκροτούν αυτή την έκθεση ανήκουν στον πυρήνα δημιουργίας των πλέον γόνιμων στιγμών αυτού του μεγάλου καλλιτεχνικού ρεύματος. Το γεγονός ότι έγινε εφικτό να παρουσιαστούν εδώ οφείλεται στoν ακαταπόνητο ενθουσιασμό και την θέληση να αναδειχθεί αυτό το μουσείο, μέσα στην καρδιά του Αιγαίου, χώρος αισθητικής απόλαυσης αρχικά, αλλά και ουσιαστικού πολιτιστικού προβληματισμού, με ερεθίσματα που κάθε επισκέπτης -είτε κινείται από απλή περιέργεια είτε από πραγματικό πάθος και ενθουσιασμό- θα αναζητήσει στα πιο αυθεντικά και αντιπροσωπευτικά δείγματα εικαστικής γραφής αυτής της μεγάλης εποχής για την τέχνη που είναι ο Μοντερνισμός (όρο που επινόησε ο Baudelaire για να χαρακτηρίσει τη ριζική κοινωνικοπολιτική αλλαγή, η οποία είχε ανάγκη από μια αντίστοιχη τέχνη που να την εκφράζει)»