Ο Chagall της Μεσογείου = Chagall mediterraneen - Κουτσομάλλης, Κυριάκος; Πλέσσα, Ελισάβετ (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, 1994)
«Marc Chagall: Ο ζωγράφος των λυρικών αφηγήσεων με την ανεξάντλητη εκφραστική δύναμη, ο δημιουργός που ζωντανεύει στο έργο του μνήμες και βιώματα από έναν παρωχημένο για τους πολλούς, πάντα όμως επίκαιρο για τον ίδιο, κόσμο. Έναν κόσμο, που αγωνίζεται να σώσει από τη φθορά του χρόνου με τρόπους που αντιπαρέρχονται όχι μόνον τη λογική των εικαστικών κινημάτων αλλά και τους φυσικούς νόμους που τον διέπουν και τον κυβερνούν. Σε μια εποχή ορθολογική, όπου η ποίηση δεν φαίνεται να έχει τη θέση που της αρμόζει, ο ζωγράφος-ποιητής μάς προσφέρει μια άποψη του κόσμου ποιητική, λυρική, πολύχρωμη. Έναν κόσμο που όλοι αναζητούμε με νοσταλγία. Στην έκθεση αυτή η πρόθεσή μας είναι να παρουσιάσουμε δείγματα του έργου του που σχετίζεται με τη Μεσόγειο, τον Chagall της βιβλικής γης, της Ελλάδας και της Κυανής Ακτής».