Toulouse-Lautrec : ο μύθος της γυναίκας (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, 2001)
«Ο Lautrec, ένας από τους πλέον πρωτότυπους ζωγράφους όλων των εποχών, τόσο για τις εικονογραφικές του αναζητήσεις όσο και για τις τεχνικές και τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποίησε, είναι συγχρόνως και ένας από τους επιφανέστερους δασκάλους μιας νεότερης τεχνικής της χαρακτικής τέχνης: της λιθογραφίας. Ζωγράφος της καλλιτεχνικής ζωής και των ηθών της παρισινής νύχτας της εποχής του, αναζήτησε, πέρα από το ορατό και τη ζωγραφική επίφαση, αθέατες πτυχές της ψυχής μέσα σε έναν κόσμο τον οποίο συνειδητά και με πλήρη επίγνωση επέλεξε να απεικονίσει. Το έπραξε μεθεκτικά, αντλώντας από προσωπικά βιώματα και αναζητήσεις, και με μέσα λιτά, ικανά ωστόσο να καταγράψουν με ευφράδεια την πρωτοτυπία που είχε επιλέξει ως αρχή του, τις αλήθειες στις οποίες ήταν ταγμένος και υπηρετούσε με αφοσίωση. Η ζωή τού Lautrec, αν και σύντομη, υπήρξε γόνιμη σε ιδέες και τεχνικές, ώστε να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό σε μέγεθος, ποιότητα και καινοτομία έργο. Η έκθεση αυτή ευελπιστούμε ότι θα μεταδώσει στον επισκέπτη την αίσθηση της σημασίας του έργου του Lautrec».