Alberto Giacometti : γλυπτική, ζωγραφική, σχέδια = sculrtures, peintures, dessins : 28 Ιουνίου-6 Σεπτεμβρίου (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, 1992)
«Η έκθεση Alberto Giacometti εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού του μουσείου, που αποβλέπει, πρωτίστως, στην παρουσίαση καλλιτεχνών οι οποίοι επηρέασαν καθοριστικά τη Δυτική τέχνη του αιώνα μας. (...) Γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής και χαράκτης, αυτή είναι η καθιερωμένη ιεράρχηση των εκφραστικών κατηγοριών του Giacometti. Στην αρχή φαίνεται να την αποδέχεται. Προς το τέλος της ζωής του όμως την απορρίπτει απερίφραστα. "Η ζωγραφική και η γλυπτική είναι για μένα η ίδια εμπειρία. Η πρώτη, όσο και η δεύτερη, απορρέουν από μια κοινή πρακτική που είναι το σχέδιο" ομολογεί ο ίδιος. Pittore και scultore, αλλά και πρωτίστως και κυρίως designatore. Και είναι δεδομένο ότι τόσο η γλυπτική, ακόμη δε περισσότερο η ζωγραφική, αποτελούν προέκταση του σχεδίου. Το σχέδιο είναι αυτό που εμπεριέχει σπερματικά το πνεύμα που εμψυχώνει όλο του το έργο. Πρόκειται συνεπώς για έργο όχι αποσπασματικό, αλλά ολοκληρωμένο, και ως ενότητα θα πρέπει να ιδωθε».