Ο ερωτισμός - Bataille, Georges (Ίνδικτος, 2001)
Στα 1957, ο Ζωρζ Μπατάιγ προβαίνει στην έκδοση του παρόντος βιβλίου, που προστίθεται και αυτό στη χορεία των ευρωπαϊκών κειμένων που διαπραγματεύονται το ζήτημα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και του ερωτισμού. Ο Μπατάιγ καταφέρνει να δώσει εν ολίγοις ένα κλασικό στο θέμα του βιβλίο. Η συνάντηση ερωτισμού και θανάτου εξετάζεται διεξοδικά σε όλα σχεδόν τα επίπεδα της ανθρώπινης δραστηριότητας (θρησκευτικό, κοινωνικό, βιολογικό κ.λ.π.) με τρόπο που δεν περιορίζει, αντίθετα μεγαλώνει τα περιθώρια του αναγνώστη για αυτογνωσία και αυτοανάλυση σ' αυτό το τόσο κρίσιμο όσο και ζωτικό θέμα όπως είναι ο ερωτισμός.