Των κεκοιμημένων : τέσσερις και μία παραλλαγές - Μίγγας, Δημήτρης (Πόλις, 1999)
Ένα φανταστικό ταξίδι επιστροφής και συνάντησης ζωντανών και πεθαμένων ηρώων σε καφενείο της Λευκάδας. Παράδοξα περιστατικά, με πρωταγωνιστές από την Καλαμάτα, τον Έβρο, τη Θεσσαλονίκη και το σαπιοκάραβο της εποχής του Πελοποννησιακού Πολέμου συμπλέκουν σε ένα μυστήριο που λύνεται στην τελευταία εκδοχή της ιστορίας...