Εμπειρίες και απόψεις θετών γονέων για τον θεσμό της υιοθεσίας - Παρασκευόπουλος, Ιωάννης Ν. (Πουρνάρας, 1971)
Κάθε χρόνο στην Ελλάδα υιοθετούνται περίπου 1500 παιδιά. -Ποια είναι τα κίνητρα που ωθούν τα άτεκνα ζευγάρια στην υιοθεσία; -Ποιοι είναι οι φόβοι τους πριν και μετά την υιοθεσία; -Ποια η στάση της κοινωνίας απέναντι στα θετά παιδιά; -Τι προβλήματα παρουσιάζουν τα θετά παιδιά; -Τι επίδραση έχει το θετό παιδί στην ζωή του ζεύγους; -Πως και πότε μαθαίνει το θετό παιδί, ότι είναι υιοθετημένο και πως αντιδρά; -Τι συνιστούν οι θετοί γονείς στα άτεκνα ζευγάρια και στις υπηρεσίες παιδικής προστασίας και υιοθεσιών; Στα παραπάνω ερωτήματα και σε πλήθος άλλα σχετικά με τον θεσμό της υιοθεσίας δίδει απαντήσεις η παρούσα μελέτη.